Click to hide We use cookies to improve your experience of our website. Find out more about how we use cookies

Phone icon Email icon

Internal Office Rebrand Bristol Community Health

In a nutshell

As part of an office relocation which incorporated moving to more agile working, Bristol Community Health were looking to create an environment for their Head Office employees which was engaging and encouraged flexible work space. They also wanted to draw on their core vision for the organisation and new behaviours, and make sure they were front and centre to employees. 

The challenge

Creating a bright engaging workspace, which complimented the corporate brand while pulling out key messages in a prominent and visually appealing way. Aside from a bright, and engaging workspace we were also briefed to take into account employee wellbeing as part of the office development. 

As with lots of office branding projects, the timescales were also tight. From handover of the floor to the staff moving in, was a four-week period, of which Christmas and the New Year holidays were part of.

The solution

We developed a suite of designs that took into account the full view of the office from all angles, making sure that no matter where you were situated in the office, the range of colours complimented each other. We ensured that we made the best use of space and that whether you were in a meeting room, sat at a desk or using the kitchen area – the office space was bright and appealing. 

The colours we used were bold and messages were prominent. We also developed a suite of icons to be used alongside the Guiding Principles so that they had a visual element as well as text. Bespoke wallpapers were developed to apply the designs to walls.

Window manifestations used large, bold shapes which carry the colours around the offices using a modern and dynamic pattern.

We also bought the outside, inside, with the suggestion of a moss wall for the reception area, along with some real plants positioned in complimentary areas around the office in pantone-matched pots.

The outcome

A new, much improved work space for the employees based at Bristol Community Health, Head Office. Employees are now surrounded by a colourful, fully branded and practical work environment. The project was delivered on time and to budget.

What our client said…

"It was so easy to work with DNA, they listened closely to our brief but weren’t afraid to suggest something different - their ideas far surpassed anything we could’ve come up with. They kept in contact throughout the process with updates and site visits, and managed to work with us to complete on some very tight deadlines. We now find ourselves in a bright and engaging space which inspires our staff every day."

Katie Wiseman, Property Manager 

A photo of a branded glass manifestation Image for reception doors Image showing company behaviours on pillars Image of reception area Image of gallery wall

 

In categories: Brand Development, Internal Comms, Internal Office Rebrand

Back to the top